Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.04.2023

Міненерго запрошує учасників ринку природного газу долучитись до механізму AggregateEU

Міністерство енергетики запрошує учасників ринку природного газу долучитися до механізму агрегації попиту та спільних закупівель (AggregateEU), створеного Європейською комісією в межах Енергетичної платформи ЄС.

Про це йдеться на сайті Міненерго, передає Укрінформ.

«Механізм діє на основі Регламенту (ЄС) 2022/2576 та передбачає створення інформаційної системи, до якої суб’єкти господарювання, зацікавлені у придбанні природного газу, можуть вносити дані щодо свого попиту на наступні 12 місяців (починаючи з липня 2023 року). Надалі ці заявки будуть зіставлені з пропозиціями на продаж від продавців природного газу в межах щомісячних тендерів», – ідеться в повідомленні.

Уточнюється, що подання заявок на попит та пропозицію не тягне за собою жодних зобов’язань; як покупець, так і продавець можуть у будь-який час відмовитися від укладення угоди.

В Єврокомісії очікують, що механізм дозволить залучити додаткові обсяги пропозиції від продавців газу з інших країн.

Інформаційна система для механізму вже створена надавачем ІТ-послуг для енергетичних ринків PRISMA. Зареєструватись для роботи з системою PRISMA тут, а також на порталі AggregateEU.

Перший тендер відбудеться вже у травні 2023 року. Європейська комісія рекомендує зацікавленим учасникам зареєструватися до середини квітня.

Як повідомлялось, НАК «Нафтогаз України» запрошує учасників ринку до участі у торгах на закупівлю природного газу на Українській енергетичній біржі.

 

www.ukrinform.ua