Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.02.2022

Мінфін обговорив із ЄБРР приватизацію Ощадбанку

Міністерство фінансів обговорило з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) фінансування спільних інвестиційних проєктів на 2022 рік, приватизацію Ощадбанку та прогрес у реформуванні державних банків.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Мінфіну за підсумками зустрічі міністра фінансів України Сергія Марченка з директором ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне.

Сторони обговорили поточний стан реалізації спільних проєктів, приватизацію Ощадбанку та прогрес у реформуванні державних банків.

“Співпраця Міністерства фінансів і ЄБРР включає не лише виділення кредитів на фінансування інфраструктури та енергетики, підтримку реформ у цих секторах економіки, а також у сфері запобігання корупції та забезпеченні прозорого управління в державному секторі”, – зауважив міністр фінансів України.

Також було обговорено потенційні спільні з ЄБРР проєкти на 2022 рік, а саме реконструкцію Нижньо-Дністровської зрошувальної системи.

Станом на початок 2022 року сукупний обсяг виділеного Україні ЄБРР фінансування за весь час становить 16,3 млрд євро в рамках 511 проєктів.

Водночас сторони обговорили реалізацію проєктів, у межах яких кредитні угоди набрали чинності у 2021 році: “Розвиток транс’європейської транспортної мережі (Україна – дорожні коридори)”, а саме будівництво Північного обходу міста Львів, та електрифікацію залізниці Долинська – Миколаїв – Колосівка.

Під час зустрічі було порушено питання надання ЄБРР довгострокового фінансування у формі субординованого кредиту з можливістю конвертації в акції “Ощадбанку”. Сторони продовжують активну роботу для реалізації продажу пакету акцій “Ощадбанку”. Ключовими питаннями залишаються завершення процедур підготовки та приєднання “Ощадбанку” до системи гарантування вкладів фізичних осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 22 листопада 2021 року МВФ затвердив перший перегляд програми stand-by з Україною та продовжив її до кінця червня 2022 року. Україна зобов’язана виконати 12 ключових умов для отримання фінансування за програмою stand-by Міжнародного валютного фонду до кінця літа 2022 року. Однією з них є підготовка ПриватБанку та Ощадбанку до приватизації.

 

www.ukrinform.ua