Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.05.2022

Міністр економіки закликала Європу та Азію ввести повне ембарго на імпорт і експорт з Росією

Для припинення війни в Україні Європі та Азії необхідно ввести повне ембарго на імпорт і експорт з Росією та негайно припинити будь-яку співпрацю з Росією.

До таких дій міжнародних партнерів закликала Перша віце-прем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Вона нагадала, що санкції, які були запроваджені ЄС і США у 2014 та у 2021 роках щодо рф, не завадили росії вторгнутися в Україну три місяці тому. Введені обмеження не торкнулися найважливіших товарів – нафти і газу, тож фактично не зашкодили економічному потенціалу агресора. Санкції щодо Росії були введені недостатньо швидко і не всіма країнами.

“Кожного дня Україна втрачає своїх людей, з лиця землі стираються цілі міста, зруйнована інфраструктура, знищені будинки, промисловість. Україна за прогнозами втратить понад 30% ВВП. Наші морські порти заблоковані. Нам потрібна допомога світу, щоб їх розблокувати”, – підкреслила Юлія Свириденко.

Саме тому має бути прийнятий наступний потужний пакет, який заблокує фінансування війни в Україні. Серед ключових санкційних заходів – повне ембарго на російські нафту та газ та відключення росії від SWIFT.

“Жорсткі санкції проти Росії важливо запровадити якнайшвидше. Адже ця країна – не єдине джерело агресії. У різних частинах світу є й інші автократичні правителі, які чекають свого шансу напасти. Вони дивляться на путіна і бачать, як реагує вільний світ. Якщо вони бачать нас слабкими – вони атакують”, – наголосила Юлія Свириденко.

Нагадаємо, що протягом 22-26 травня у Давосі (Швейцарія) проходить Всесвітній економічний форум. Його мета – залучити бізнес, політичних, академічних та інших лідерів суспільства до діалогу щодо тенденцій розвитку економіки та світу.

 

www.me.gov.ua