Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.05.2020

Міністр економіки заявив, що інформація про високі ціни струму для промисловості не відповідає дійсності

Петрашко зауважив, що ціни мають циклічний характер та наголосив: діяльність енергоринку законодавчо зарегульована. Інформація про високі ціни на електроенергію для промисловості не відповідає дійсності.

Про це заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко в ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV, пише Главком.

«Це не відповідає дійсності, що ціни найвищі для підприємців. Знову-таки, ринок в Україні побудований досить специфічно, тут треба балансувати також цінами для населення», – сказав Петрашко.

Міністр також зауважив, що ціни мають циклічний характер та наголосив: діяльність енергоринку законодавчо зарегульована.

«Ціни мають циклічний досить характер. Не можна висмикнути одну точку якусь на презентації і сказати, що ціни ростуть. Уряд реагує зараз на ці питання абсолютно правильно. Їх вирішити за тиждень, за два неможливо. Є законодавчо врегульовані діяльність і енергоринку, і все інше», – зазначив Петрашко.

Нагадаємо, раніше ексзаступник міністра енергетики та вугільної промисловості України, експерт енергетичних ринків Сергій Чех заявив, що в Україні ціни на електроенергію для промисловості знизились настільки, що часом навіть не покривають собівартість її виробництва, а енергетика знаходиться в кризовій ситуації.