Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 07.09.2020

Міністр оборони України Андрій Таран бере участь у “Чорноморсько-Балканському безпековому форумі” у Румунії

 4 вересня, делегація Міністерства оборони України на чолі із Міністром Андрієм Тараном взяла участь в четвертому Чорноморському і Балканському безпековому форумі (Black Sea and Balkans Security Forum 2020) в Бухаресті.

Форум створений для поглибленого обговорення ризиків, загроз в Чорноморському і Балканському регіонах з метою напрацювання практичних шляхів вирішення наявних проблем.

Захід є важливою міжнародною платформою, яку організовує Центр нової стратегії в партнерстві та за інституційної підтримки Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони Румунії та публічної дипломатії НАТО.

У його роботі беруть участь діючі та колишні високопосадовці, провідні аналітики, вчені та політологи з країн-членів ЄС та НАТО, представники неурядових організацій та міжнародні експерти, зокрема, з таких країн як Румунія, США, Франція, Швеція, Польща, Словенія, Грузія, Молдова та інших.

На Форумі представлені 16 панельних дискусій, які охоплюють ряд тем, таких як наслідки пандемії COVID-19, розвиток енергетичного сектору, новітні розробки в космічній галузі, оборонній промисловості, гібридні загрози.

Українська делегація взяла участь в панельній дискусії з тематики “Чому Чорне море має значення? Що ми можемо зробити для підвищення безпеки в регіоні?”, де представила оцінки України з питань розвитку безпекової ситуації в Азово-Чорноморському регіоні та можливих шляхів її поліпшення.

Особливий наголос було зроблено на необхідність залучення провідних міжнародних організацій до вирішення питань безпеки в регіоні, зокрема за участі НАТО, а також створенню нових форматів співпраці.

Також, у рамках заходу, глава оборонного відомства України провів зустріч з Верховним Головнокомандувачем Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі генералом Тодом Уолтерсом.

Під час бесіди Андрій Таран висловив вдячність за рішучу підтримку України військовим керівництвом Альянсу щодо отримання статусу члена Програми розширених можливостей НАТО (NATO’s Enhanced Opportunities Program – EOP) та, у зв’язку з цим, запропонував перспективні напрями його реалізації.

Джерело: Урядовий портал.