Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.11.2020

Мінрегіон допоможе Славутичу побудувати перший в Україні публічний простір без бар’єрів

Славутич стане першим містом, де будуть розроблені та впроваджені на практиці безбар’єрні архітектурні рішення в сфері будівництва. Відповідний Меморандум про розвиток безбар’єрності архітектури підписали Міністерство розвитку громад та територій, Київська ОДА та Славутицька міська рада в рамках ініціативи першої леді Олени Зеленської “Без бар’єрів”. Мета такої співпраці – залучити якомога більше населених пунктів і територіальних громад України до процесу розвитку доступного для середовища та створення рівних можливостей для всіх українців, зокрема – розбудову універсального публічного простору, дружнього до маломобільних груп населення та сімей із дітьми.

“Звичайні для багатьох із нас речі – працювати в офісі, відвідувати музей чи театр – для людей з обмеженою мобільністю майже недоступні саме через архітектурні бар’єри. Об’єднати зусилля усіх зацікавлених сторін задля створення безбар’єрного архітектурного середовища і, як наслідок, можливостей для усіх українців вести повноцінне суспільне життя – основна мета укладеного сьогодні Меморандуму”, – прокоментувала Олена Зеленська.

Згідно з Меморандумом, місто Славутич, яке вже має багато напрацювань та результатів у створенні універсального міського середовища, має стати першим в Україні повністю безбар’єрним містом та практичним доказом впровадження реальних безбар’єрних рішень в архітектурі.

“Українські міста повинні бути зручними для мешканців. Зокрема, Мінрегіон розробив Альбом технічних рішень щодо забезпечення інклюзивності та безбар’єрності. Він має спростити процес проектування житлових будинків та громадських будівель і споруд з урахуванням принципів безбар’єрності. Також Мінрегіон розробив та впровадив державні будівельні норми щодо інклюзивності. Вважаю, що наші напрацювання допоможуть впроваджувати безбар’єрні рішення у всіх регіонах України”, – зазначив Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Мінрегіон планує використовувати напрацювання та реалізовані у Славутичі успішні кейси для популяризації ідеї розвитку безбар’єрної архітектури на території всієї України.

Проект відкритий для інших міст і ОТГ, бажаючих долучитися до ініціативи.

Джерело: Урядовий портал.