Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 01.02.2021

Мінрегіон та ЄІБ домовились поглибити співпрацю щодо покращення систем водопостачання в Україні

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов зустрівся з Головою Представництва Європейського інвестиційного банку Жаном-Еріком де Загоном та іншими представниками установи.

Сторони обговорили стан поточних проектів та торкнулися нових напрямків майбутньої співпраці. Одним з них може стати покращення, реконструкція та капітальний ремонт мереж водопостачання в нашій країні.

Станом на сьогодні в Україні лише 30% сільських населених пунктів забезпечені централізованим питним водопостачанням. У дев’яти регіонах України по цей день використовується привізна питна вода, тому питання ремонту і реконструкції мереж водопостачання потребує негайного вирішення.

«Для розв’язання проблеми такого масштабу нам буде надзвичайно корисним досвід та ресурси партнерів з Європейського інвестиційного банку. На початковому етапі Мінрегіон виступить, як комунікатор між місцевою владою і Банком та, фактично, створить майданчик для подальшої роботи, яка в результаті покладе початок вирішення проблеми з постачанням питної води», – підкреслив Олексій Чернишов.

Разом є Європейським інвестиційним банком Мінрегіон реалізовує три проекти загальною сумою фінансування 615,5 мільйона євро. Вони спрямовані на відновлення муніципальної інфраструктури та соціальної інфраструктури, зокрема тієї, що постраждала внаслідок конфлікту на Сході України:

· «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України»;

· «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України»;

· «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаєві.

Крім того, минулого року, розпочато ще два проекти: «Енергоефективність громадських будівель в Україні» та «Програма з відновлення України», які зараз на стадії ратифікації.

Джерело: Урядовий портал.