Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 27.04.2023

Міжнародні технологічні компанії розглядають можливість відкриття в Україні нових R&D-центрів, – Олександр Грибан

Міжнародні технологічні компанії все частіше звертають погляди на Україну для відкриття R&D-центрів. Про це зазначив заступник Міністра економіки України Олександр Грибан під час марафону IP&I «Як комерціалізувати інтелектуальну власність», організованого IP офісом за підтримки iHUB до Міжнародного дня інтелектуальної власності.

Заступник Міністра економіки наголосив на провідній ролі IP, як фундаменту для розвитку інновацій та впровадження нових технологій, зазначивши, що сьогодні відбувається трансформація розуміння значення IP для держави та економіки.

«Щоб ефективно відбудувати країну за європейським та міжнародними принципами, нам потрібні нові винаходи та технології. Розвиток національної IP-системи є поштовхом для розвитку інновацій у кожній індустрії. Всі винахідники, в думках яких сьогодні народжуються нові ідеї, мають розуміти, що українська IP-система захищає їхній творчий доробок не лише в Україні, а і в міжнародному контексті. Наше завдання як профільного органу –  створити передумови для звернення їх саме до нашої IP-системи. Дуже радий, що сьогодні Національний орган інтелектуальної власності вже функціонує в повній мірі та набирає обертів, забезпечуючи потреби учасників інноваційного процесу. Впевнений, що закладені реформи найближчим часом створять цю індустрію в повному масштабі, в якому вона сьогодні існує у всьому світі, і нададуть можливість для подальшого розвитку інновацій і втілення світлих ідей наших винахідників, які традиційно притаманні Україні», – зазначив Олександр Грибан.

Також заступник міністра звернув увагу на зацікавленість міжнародної технологічної індустрії у використанні інтелектуальних та дослідницьких можливостей  України.

«Сьогодні ми фіксуємо тенденцію, що міжнародні технологічні компанії все частіше звертають погляди на Україну для відкриття R&D-центрів. Попри війну сьогодні цей процес поновлюється, і ми заохочуємо технологічних інформаційних гігантів до розширення такої присутності. Безумовно, дієва система захисту IP та інновацій, яка відповідає міжнародним стандартам, є надважливим компонентом цього процесу», – наголосив Олександр Грибан.

У марафоні IP&I беруть участь представники інноваційного процесу від держави, науки та бізнесу: фахівці IP офісу та профільних міністерств (Мінекономіки, МОН, Міноборони), освітніх та науково-дослідницьких закладів, Українського фонду стартапів, професійних та бізнес-асоціацій тощо.

 

www.me.gov.ua