Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.11.2021

Молдова просить Україну переглянути мита на сталеві прутки

Продукція Молдавського металургійного заводу підпадає під дію мита в розмірі 13,8%

Молдова ініціювала обговорення з Україною щодо перегляду антидемпінгових митних тарифів на поставку сталевих прутків (арматури й катанки).

Про це повідомив Тарас Качка, заступник міністра економіки України, за підсумками засідання українсько-молдовської Робочої групи з питань торгово-економічного співробітництва, йдеться в повідомленні на сайті Міністерства економіки України.

Молдова в рамках обговорень з Україною підняла питання про антидемпінгові мита на поставки до країни цементу й прутків з вуглецевої та інших легованих сталей молдавського виробництва. Зокрема, Україна вже почала проміжний перегляд антидемпінгових митних тарифів на імпорт цементу виробництва ЗАТ «Рибницький цементний комбінат».

«Деякі питання двосторонньої торгівлі дискутуються вже кілька років. Вирішення торговельних спорів щодо забезпечення рівного і прозорого підходу до українських експортерів відповідно до принципів Світової організації торгівлі сприятиме зміцненню українсько-молдовських торгових відносин і збільшенню динаміки двосторонньої торгівлі», – заявив Тарас Качка.

Очікується, що результати обговорень будуть розглянуті в ході Спільної міжурядової українсько-молдавської комісії з питань торгово-економічного співробітництва найближчим часом.

У грудні 2019 року Україна запровадила строком на п’ять років антидемпінгові мита на імпорт прутків (арматури й катанки) з Білорусі та Молдови. Заходи набрали чинності з початку 2020 року.

Антидемпінгове мито на прутки Молдавського металургійного заводу становить 13,8%.

Відзначимо, що захисні заходи жодним чином не позначилися на обсягах імпорту молдовської продукції. За підсумками 2020 року імпорт нелегованої катанки з Молдови збільшився на 16,5% в порівнянні з 2019 роком – до 41,1 тис. т.