Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.07.2021

“Мотор Січ” у червні підписала контракти на поставку 4 двигунів для “Антонова” і 14 – для Turkish Aerospace Industries

“Мотор Січ” (Запоріжжя) поставить 4 авіадвигуни Д-436-148ФМ держпідприємству “Антонов” і 14 вертолітних двигунів Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ), відповідні контракти були підписані в червні.

Згідно з повідомленням в системі “Прозорро”, сума укладеного 15 червня контракту з ДП “Антонов” – 414,99 млн грн (86,46 млн грн за двигун), два двигуни за умови своєчасної авансової оплати повинні бути поставлені на умовах DDP до кінця поточного року і ще два – до кінця жовтня наступного року.

Згідно з підписаною з TUSAŞ 26 червня угодою, “Мотор Січ” поставить двигуни для атакуючих вертольотів важкого класу, зазначається в повідомленні турецької сторони. Згідно з ним, поставка перших двох двигунів очікується у вересні 2022 року, а перший політ цих вертольотів заплановано на 2023 рік. Весь контракт розрахований до 2025 року.

Інформація про вартість турецького контракту поки відсутня.

ПАТ “Мотор Січ” – один із найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію більш ніж у 100 країн світу.

Кілька останніх років рішенням суду обіг акцій “Мотор Січі” заблоковано у зв’язку з розслідуванням СБУ покупки контрольного пакету акцій китайськими акціонерами, які не були допущені до управління і погодилися частиною акцій (близько 25%) поступитися українському бізнесменові Олександру Ярославському. Крім того представники держави і РНБО заявили про розглянутий варіант націоналізації підприємства.

Підприємство в січні-березні 2021 року отримало 298,22 млн грн чистого прибутку, тоді як аналогічний період 2020 року його завершило з чистим збитком 219,59 млн грн. Виручка за перший квартал зросла на 38,2% – до 2 млрд 834,46 млн грн.

 

ua.interfax.com.ua