Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.10.2021

Ми працюємо над тим, щоб перетворити Україну на найпотужніший IT-хаб Східної Європи, – Михайло Федоров

Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов обговорили перспективи співпраці України та Катару з шейхом Держави Катар Мансуром бін Халіфа Аль Тані. Серед ключових питань: цифрова трансформація країни, розбудова індустріальних парків та регіональна цифровізація.

«Ми працюємо над тим, щоб перетворити Україну на найпотужніший IT-хаб Східної Європи. Саме тому ми створюємо комфортні умови для кожного. У цьому нам допоможуть наші проекти: спеціальний податковий режим Дія Сity, e-Резидентство та закон про віртуальні активи. Завдяки цьому IT-галузь отримає змогу користуватися ефективними інструментами для побудови прозорої корпоративної структури компанії та залучення іноземних інвестицій, а Україна — стрімкий ріст ВВП», — зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Також Михайло Федоров презентував ідею створення в Україні Фонду Фондів. Держава не просто інвестуватиме в стартапи, а й спрямовуватиме кошти в найкращі світові венчурні фонди для реінвестування саме в українські стартапи. Так, в Україні з’явиться найкраще середовище для розвитку стартап-екосистеми та IT-сектору в цілому.

Шейх Катару Мансур бін Халіфа Аль Тані зазначив, що активне впровадження цифровізації у різних сферах демонструє, що Україна є інноваційною державою.

«Україна вражає своїм прогресивним мисленням. Це демонструють актуальні результати, зокрема, у впровадженні цифрових інструментів на кожному рівні держави. Приємно усвідомлювати, що центральна влада будує якісний фундамент для економічного зростання України», — зазначив Шейх Мансур бін Халіфа Аль Тані.

На зустрічі обговорили цифрову трансформацію регіонів. Михайло Федоров наголосив, що за два роки роботи Мінцифри в кожному органі центральної влади почали працювати CDTO — заступники з цифрової трансформації. Поступово вони з’являються і на місцевому рівні.

«Посилення спроможності регіонів — ключове завдання Мінрегіону. Завдяки реформі децентралізації громади отримали повноваження та фінансові ресурси для реалізації потужних ініціатив на місцях. На черзі — завершення реформи містобудівної галузі, збільшення обсягу Державного фонду регіонального розвитку та впровадження масштабних заходів з енергоефективності у громадах. Також завдяки спільній роботі з Мінцифри ми комплексно працюємо над цифровою трансформацією громад та регіонів», — підкреслив Міністр Олексій Чернишов.

 

www.kmu.gov.ua