Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 15.02.2021

Ми уклали 4 угоди з ЄІБ трохи більше ніж за рік

12 лютого, у рамках робочого візиту української урядової делегації до Великого Герцогства Люксембург відбулась зустріч Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Президента Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернера Хойєра. Участь у переговорах також взяв Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Сторони підбили підсумки діяльності у 2020 році та обговорили перспективи подальшого співробітництва за різними інфраструктурними напрямками у 2021-му. Владислав Криклій подякував керівництву ЄІБ за продуктивну співпрацю протягом усього 2020 року. «Ми дуже задоволені результатами, яких нам вдалося досягти разом у 2020-му. Це укладення спільних угод за проектами «Міський громадський транспорт України ІІ», «Логістична мережа (Модернізація та цифровізація Укрпошти)» та «Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження (Проект 3В)», що передбачає оновлення дорожньої мережі Луганщини. Сподіваємось на продовження такої ж плідної роботи у 2021-му», – підкреслив очільник Міністерства.

Міністр також привітав сьогоднішнє підписання Гарантійної угоди з банком на суму 270 млн євро за проектом із розвитку аеропорту «Бориспіль», що передбачає реконструкцію льотної зони №2 з будівництвом нової злітно-посадкової смуги, облаштуванням її сучасним радіо- та світлотехнічним обладнанням та іншою інженерною інфраструктурою.

Сторони обговорили можливу співпрацю за проектами із впровадження інтелектуальних транспортних систем (ITS) на транспорті та створення розгалуженої мережі електричних зарядних станцій. «Ми підтримуємо продовження другої фази проекту «Міський громадський транспорт України ІІ» і готові розпочати роботу з містами для визначення портфелю потенційних проектів. Крім цього, станом на сьогодні укладено договори на розробку проектно-кошторисної документації на будівництво Київської кільцевої дороги на ділянках Київ-Чоп (М-06) – Київ-Одеса (М-05) та Київ-Ковель-Ягодин (М-07) – Київ-Чоп (М-06). І ми хочемо запропонувати європейській стороні спільно з Укравтодором вивчити можливість фінансування цих проектів. Також ми зацікавлені у підготовці та реалізації проекту з будівництва автошляху М-14 Одеса-Мелітополь-Новоазовськ на ділянці Херсон-Маріуполь», – зауважив Владислав Криклій.

У залізничному секторі сторони обговорили оновлення рухомого складу Укрзалізниці, електрифікацію залізничної лінії Ковель-Ягодин-держкордон, а також можливу реалізацію нового проекту з будівництва залізничних ліній на Луганщині з їх подальшою електрифікацією. Владислав Криклій також поінформував про готовність Мінінфраструктури розпочати спільну роботу щодо реалізації проектів з розвитку внутрішніх водних шляхів.

Джерело: Урядовий портал.