Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.09.2022

Митний безвіз з ЄС запрацює з 1 жовтня, – Мінфін

З 1 жовтня 2022 року запрацює так званий «митний безвіз».

Про це повідомляє пресслужба Міністерсва фінансів України.

Важливим елементом діяльності для митної інтеграції з ЄС була підготовка необхідного законодавчого підґрунтя, прийняття цілої низки необхідних підзаконних актів та запровадження з 17 березня 2021 р. національного застосування електронної транзитної системи (NCTS).

За результатами роботи у червні цього року остаточної Оціночної місії експертів ЄС з вивчення готовності України приєднатися до Конвенції про процедуру спільного транзиту та до Конвенції про спрощення формальностей у торгівлі товарами, а також застосовувати NCTS на міжнародному рівні, місією було визнано досягнення Україною необхідного прогресу та готовність приєднання до Конвенцій.

Нещодавнє внесення відповідних змін до Митного кодексу України, а також прийняття парламентом та підписання Президентом України Законів України щодо приєднання до двох зазначених Конвенцій дозволило Уряду України вже 31 серпня передати Об‘єднаному адміністративному комітету Конвенцій необхідні інструменти для приєднання нашої держави до цих багатосторонніх міжнародних договорів.

«Міжнародне застосування NCTS стане основним інструментом для швидкого проходження товарів через митницю, а з приєднанням до міжнародних митних конвенцій та запуском відповідних законодавчих змін Україна виконає 81% своїх зобов’язань Угоди про асоціацію з ЄС у митній сфері. У цілому, ми розглядаємо приєднання України до системи спільного транзиту як важливий крок до майбутнього повноправного членства в ЄС», – підкреслив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Також  Міністр Сергій Марченко підписав  сьогодні у Брюсселі угоди про участь України в програмах ЄС «Митниця» і «Фіскаліс».

 

agrotimes.ua