Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.03.2021

МЗС та Асоціація “IT Ukraine” допоможуть українському ІТ завойовувати зовнішні ринки

Міністерство закордонних справ України у партнерстві з Асоціацією “IT Ukraine” започаткували проект “IT Export Boost” задля просування експорту IT послуг українських компаній.

«Радий повідомити про нове партнерство МЗС із українським бізнесом задля створення для українських компаній нових можливостей на зовнішніх ринках. МЗС та Асоціація “IT Ukraine” започаткували проект “IT Export Boost”, аби просувати український IT-експорт у світі із залученням наших посольств та консульств. Наразі йдеться про 14 країн: США, Велика Британія, Ізраїль, Японія, Сінгапур, Республіка Корея, Індія та ще 7 європейських країн (Швейцарія, Німеччина, Нідерланди, Швеція, Данія, Фінляндія, Норвегія)», – заявив Дмитро Кулеба.

За словами Міністра, дипломатичні представництва України в цих країнах допоможуть українським IT-компаніям налагодити контакти з потенційними замовниками як з державного, так і приватного сектору: «Українські IT-послуги вже тісно інтегровані в міжнародний ринок, приносять більше 5 млрд доларів США валютних надходжень до країни. У 2020 році багато секторів економіки постраждали внаслідок пандемії, але експорт ІТ-індустрії навпаки зріс на $853 млн, тобто понад 20%. Частка комп’ютерних послуг у загальному експорті країни досягла 8,3%. Проект “IT Export Boost” має надати додатковий імпульс не лише експорту, але й залученню до України науково-дослідних центрів міжнародних компаній».

Зі свого боку представники Асоціації “IT Ukraine” поділяться із українськими дипломатами знанням особливостей ІТ-індустрії. «Україна послідовно закріплюється за кордоном у ролі постачальника не лише товарів, а і високотехнологічних послуг. Тому нашим дипломатам важливо розумітися на особливостях цього ринку задля ефективних переговорів із потенційними іноземними партнерами та замовниками послуг українських компаній», – зазначив Міністр.

За словами Дмитра Кулеби, МЗС також планує організувати низку торговельних місій українських ІТ-компаній до країн, які входять до проекту, щойно дозволятимуть карантинні обмеження.

Довідково

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

Асоціація “IT Ukraine” – це найбільше професійне об’єднання українських сервісних та продуктових компаній, яка представляє інтереси понад 50 000 ІТ-спеціалістів. Станом на березень 2021 року асоціація представляє інтереси 54 IT-компаній та 52 000+ ІТ-спеціалістів. Місія Асоціації – забезпечити сприятливі умови для сталого розвитку сфери інформаційних технологій в країні.

Джерело: Урядовий портал.