Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 25.05.2020

МЗС визначило ТОП-10 країн, які є найбільш бажаними для українських експортерів

Міністерство закордонних справ опитало учасників Ради експортерів та інвесторів при МЗС та визначило ТОП-10 країн, які є найбільш бажаними для українських експортерів.

“Ми перезапустили Раду експортерів та інвесторів, аби створювати можливості для українських компаній. Відкривати нові ринки, збільшувати торгівлю українськими товарами за кордоном. Щоб люди могли заробляти гроші, створювати робочі місця, платити зарплати, наповнювати бюджет податками”, — нагадав глава МЗС.

За словами Дмитра Кулеби, потреби та пріоритети експорту найкраще знають самі експортери. Саме тому МЗС звернулося до членів РЕІ, аби скласти ТОП-10 найбажаніших ринків збуту.

Серед них виявилися як традиційні, так і нові, перспективні для торгівлі країни.

До ТОП-10 увійшли: Бразилія, Об’єднані Арабські Емірати, Ефіопія, Індія, Китай, Казахстан, Чилі, Катар, Узбекистан та Канада.

У цих та інших привабливих для експорту країнах, економічні відділи закордонних дипломатичних установ працюватимуть як команди з розвитку торгівлі та інвестицій.

МЗС також створюватиме додаткові можливості торгівлі з Німеччиною, Туреччиною, Ізраїлем, Білоруссю та Молдовою.

Серед інших пріоритетних для експортерів регіонів, МЗС працюватиме на створення вигідних умов торгівлі на Близькому Сході, в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, країнах Африки, регіоні Північної та Південної Америки.

Довідково

Відкриваючи нові ринки, Україна продовжує активну взаємодію з ключовими торговельними партнерами.

У І кварталі 2020 року найбільшим торговельним партнером України за обсягом торгівлі товарами залишається Європейський Союз (10,6 млрд дол. США), а серед окремих країн – Китай (3,2 млрд дол. США). За обсягом експорту товарів за цей період – ЄС (4,8 млрд дол. США) та Китай (1,3 млрд дол. США).

Джерело: Урядовий портал.