Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.12.2021

На Енергомашспецсталі виготовили унікальну обічайку та дві сфери для турецької АЕС «Аккую»

У листопаді з ПАТ «Енергомашспецсталь» було здійснено відвантаження великої партії заготовок для реакторного обладнання трьох атомних електростанцій, розташованих у Туреччині, Індії та Китаї.

У листопаді у ПАТ «Енергомашспецсталь» успішно пройшло приймання заготовок для реакторного обладнання Блоку №3 АЕС «Аккую» (Туреччина). Процедура проходила за участю інспектора Агентства з ядерного регулювання Турецької Республіки (АЯР, NDK).

Приймання проходило відповідно до плану виготовлення та контролю якості на майданчику механообробного цеху ПАТ «ЕМСС». Протягом чотирьох днів представник АЯР спільно з фахівцями підприємства провів візуальний та вимірювальний контроль трьох заготовок для корпусу реактора та головного циркуляційного насоса. Процедура приймання пройшла без зауважень, що підтверджує високу якість виробів, що виготовляються.

Відвантаження прийнятого товару заплановане на кінець листопада. До партії увійдуть дві сфери масою по 14 тонн кожна і великогабаритна обичайка масою 125 тонн, призначена для виробництва корпусу реактора.

Унікальність виробу – в його габаритах: висота обичайки близько 5 метрів, діаметр – 4,7 м, товщина стінки – понад 20 см. Великогабаритна заготовка була виготовлена ​​зі зливка 415 тонн та відкута на автоматизованому кувальному комплексі 15 000 тс.

До Замовника виготовлена ​​на ЕМСС продукція вирушить спочатку на спеціальному автомобільному, а потім морському транспорті. Загальна маса партії становитиме 152,5 тонни.

Нагадаємо, Енергомашспецсталь постачає заготівлі для першої АЕС у Туреччині з 2016 року. За цей час для чотирьох блоків АЕС «Аккую» підприємством було виготовлено сотні заготовок для корпусу реактора, парогенератора, компенсатора тиску, головного циркуляційного насосного агрегату (ГЦНА), головного циркуляційного трубопроводу та іншого обладнання ядерного острова.

 

metallurgprom.org