Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 04.01.2021

На головному звалищі Одеси запрацювала біогазова станція потужністю 3 МВт

На Одеському міському сміттєзвалищі «Дальницькі кар’єри» запрацювала біогазова станція потужністю 3 МВт.

Проект дегазації реалізувала компанія «Кліар Енерджі груп».

Про це повідомляє dumskaya.net, передає Екотаун.

Газ, який виділяється при розкладанні відходів, цілодобово відкачується через свердловини, розташовані по всьому полігону ТПВ і транспортується по трубах до газових фільтрів, а потім спалюється для виробництва електроенергії. Установка відкачує з тіла полігону до 90% звалищного газу.

Станція включає три когенераційні установки австрійської компанії Jenbacher і дозволяє утилізувати до 12 млн куб.м звалищного газу на рік та виробляти щодоби близько 70 тис. кВт•год або понад 24 млн кВт•год на рік «зеленої» електроенергії.

Станція на “Дальницьких кар’єрах” – найсучасніша і найпотужніша в Україні, зазначають у компанії.

«Дегазація сміттєвого полігону дозволить запобігти пожежам на звалищі: при горінні метану виділяється велика кількість отруйних речовин, які поширюються на багато кілометрів навколо, – пояснює директор «Кліар Енерджі Груп» Андрій Гриненко. – Найближчим часом значно поліпшиться якість повітря в регіоні: звалищний газ дуже шкідливий для людини і має сильний неприємний запах».

Наразі біогазова станція вже вийшла на встановлену потужність.

«Це було непросте будівництво, – зазначають на підприємстві «Союз» — багаторічного орендаря «Дальницьких кар’єрів». – Через карантин виникали проблеми з постачанням запчастин з-за кордону, держава припинила виплати за “зеленим” тарифом, заборгувавши компанії величезні суми, але будівництво було завершено навіть раніше встановленого терміну».

На черзі – рекультивація полігону “Дальницькі кар’єри” і будівництво заводу з переробки сміття. Третя стадія передбачає будівництво заводу з енергетичної утилізації.

З березня минулого року Кліар Енерджі груп належить сміттєвивозне підприємство «Союз» — багаторічний орендар «Дальницьких кар’єрів».