Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 12.03.2022

На Львівщині посівні площі збільшать на понад тисячу гектарів

Цьогоріч аграрії Львівської області хочуть збільшити посівну площу до 707 тисяч гектарів – це на понад тисячу більше, ніж минулого року.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«Від Львівщини залежить багато. Саме тому цьогоріч аграрії нашої області хочуть збільшити посівну площу на понад тисячу гектарів! Додатково використовуватимуть ділянки, які розліснили. Загалом посівна площа становитиме понад 707 тисяч гектарів», – зазначив Козицький.

Він уточнив, що ярі культури планують посіяти на площі 440 тисяч гектарів. Це на 5 тисяч гектарів більше, аніж минулого року, і потребуватиме більше ресурсів. Структура посівних площ буде залежати від постачання імпортних ресурсів. Якщо буде нестача імпортного насіння, аграрії засіватимуть ті культури, насіння яких є в запасах.

Щодо озимих зернових культур, то цьогорічний урожай області на площі 177,6 тисячі гектарів перезимував без загибелі. Зараз аграрії доглядають за посівами озимих, підживлюють азотними добривами.

Як повідомлялося, міністр аграрної політики та продовольства України підписав наказ № 154 «Про технічне забезпечення комплексу польових робіт в умовах воєнного стану 2022 року», відповідно до якого дозволяється експлуатація с/г техніки без реєстрації. Метою прийняття такого рішення є забезпечити безперебійну роботу агропромислового комплексу та проведення весняно-польових робіт.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об’єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

 

www.ukrinform.ua