Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.08.2020

На підтримку культури і туризму потрібно понад 55 млрд грн у найближчі чотири роки

20 серпня 2020 року у прес-центрі УНІА “Укрінформ” відбувся брифінг Міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, присвячений реалізації Указу Президента про заходи щодо підтримки сфери культури і туризму.

За словами Міністра, цей документ стане дорожньою картою для Міністерства культури та інформаційної політики на найближчі чотири роки.

“Ми порахували: на здійснення цих програм, які включає в себе Указ Президента, потрібно понад 55 млрд грн”, – зазначив Міністр.

За його словами, зараз на державному обліку перебуває близько 130 тис. нерухомих об’єктів культурної спадщини, і 80% з них потребують негайної реконструкції.

Олександр Ткаченко підкреслив, що йдеться не лише про реставрацію та реконструкцію, а й про трансформацію старих клубів та бібліотек у сучасні центри культурних послуг.

“Наша основна ідея – не просто зберегти об’єкти, а наповнити їх новим змістом”, – додав Міністр.

Нагадаємо, 18 серпня Президент підписав Указ “Про заходи щодо підтримки сфери культури, охорони культурної спадщини, розвитку креативних індустрій та туризму”.

Документ має на меті сприяння розвитку культурного потенціалу України, збереження, популяризації та ефективного використання національного культурного надбання, створення умов для туристичної привабливості об’єктів культурної спадщини, підтримки креативної економіки.

Джерело: Урядовий портал.