Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.02.2021

На Полтавщині збудують перший сміттєпереробний завод

Німецькі інвестори зведуть на Полтавщині в Решетилівській громаді перший сміттєпереробний завод.

Про це пише видання exo.in.ua.

За інформацією, представники німецької компанії Braun Industrial Technology провели відповідну зустріч. Німці зустрілися з головою Решетилівської міської ради Оксаною Дядюновою, якій презентували проєкт співпраці.

Основна його мета — це створення механізму з приймання, сортування і переробки побутових відходів, що генеруються територіальною громадою, зокрема і переробки біологічних відходів, які розкладаються. Завод із переробки відходів дозволить створити 48 нових робочих місць.

«Біогазова станція в складі заводу дозволить виробляти електричну енергію до 1,5 МВт на годину, продаж виробленої електроенергії буде здійснюватися на загальний енергоринок за «зеленим тарифом», — повідомили на сайті Решетилівської міської ради.

Відомо, що можливе місце розташування заводу —  село Пасічники, де знаходиться санкціоноване сміттєзвалище. 95 відсотків вартості будівництва заводу (180 мільйонів гривень) на себе візьмуть німці, місцевий бюджет витратить 9 мільйонів.

Комплекс зможе переробляти 26 тонн сміття на добу. Але з усього сміття, яке везуть на звалище в Пасічники, для переробки можна використати в середньому 40 відсотків. Це органічне сміття. На заводі буде сортувальна лінія, де окремо відсортовуватимуть скло, пластик, метал, а органічне йтиме в переробку і з нього вироблятиметься біогаз. Неорганічне відсортоване сміття буде також купувати німецьке підприємство.

Для будівництва підприємства необхідна територія площею в 4 гектари. Якщо ініціативу підтримають депутати і населення, німецькі інвестори готові збудувати підприємство за рік.