Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.01.2022

На порталі Дія.Бізнес запрацював новий сервіс аналітики стану українського бізнесу

На національному порталі з розвитку підприємництва Дія.Бізнес запрацював новий сервіс, який на основі відкритих даних аналізує стан українського бізнесу.

Як передає Укрінформ, про це повідомили в пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

«На національному порталі з розвитку підприємництва Дія.Бізнес тепер є аналітика стану українського бізнесу. Новий сервіс — це інструмент для аналізу стану українського бізнесу на основі відкритих даних», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на сьогодні працюють два модулі сервісу — аналітика щодо кількості юридичних осіб і ФОП, а також кількості державних перевірок бізнесу за різними параметрами. Мета інструменту – допомога в ухваленні ефективних рішень у сфері підприємництва.

У міністерстві зауважили, що сервіс сприятиме також створенню нових програм стосовно підтримки підприємців, а також допоможе оперативно аналізувати стан розвитку підприємництва, зокрема в різних розрізах (секторальному, регіональному тощо). Сервіс поки що тестується.

«Надалі планується опублікування модулів з аналітикою про експорт/імпорт товарів, робіт та послуг, податки, фінансовий стан бізнесу, кредитування, ліцензування, публічні закупівлі та інші сфери діяльності малого й середнього підприємництва», – додали в Мінцифри.

Аналітика стану українського бізнесу — один із проєктів учасників менторської програми для державних службовців зі створення проєктів на основі відкритих даних — Open Data Mastermind.

Програма реалізовувалася проєктом USAID / UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» спільно з Міністерством цифрової трансформації України. Партнер програми — 1991 Open Data Incubator.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні запущено сервіс, який допомагає пацієнтам отримати медикаменти за урядовою програмою «Доступні ліки».

 

www.ukrinform.ua