Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.11.2021

На Публічній кадастровій карті додано шар «Інформація щодо розпаювання земель»

На Публічній кадастровій карті опубліковано новий інформаційний шар –«Інформація щодо розпаювання земель».

Новий шар містить дані про окремі колективні сільськогосподарські підприємства та посилання на завантаження на порталі метаданих (http://gp20.dzk.gov.ua/geonetwork/, поки що працює у тестовому режимі у зв’язку із модернізацією) проектів землеустрою, на основі яких були виділені земельні паї працівникам колишніх колективних господарств.

Наразі портал метаданих містить 43 225 прив’язаних до місцевості та відповідно трансформованих цифрових растрових зображень планів приватизації щодо 6 499 колективних сільськогосподарських підприємств.

Як повідомляється, інформація про проекти землеустрою, на основі яких були виділені земельні паї, з конкретною геоприв’язкою дозволить отримати інформацію про результати приватизації та розташування земельних ділянок навіть стосовно тих земель, які не були зареєстровані у Державному земельному кадастрі та Державному реєстрі речових прав.

Фермерські господарства та сільськогосподарські підприємства отримають  первинну документацію із землеустрою, що дозволить їм краще управляти своїм банком земельних ресурсів.

Органи місцевого самоврядування на основі цих даних зможуть проводити інвентаризацію та аудит своїх земельних ресурсів, виявляти вільні або зайняті землі, уникати накладання меж одних ділянок на інші під час формування нових земельних ділянок.

Крім того, ці дані є актуальними під час розробки комплексних планів просторового розвитку територій громад. Нагадаємо, що всі паї, які залишатимуться не витребуваними до 2025 року, будуть передані відповідно до законодавства в комунальну власність.

Створення інформаційного шару «Інформація щодо розпаювання земель» на Публічній кадастровій карті здійснювалося за технічної допомоги та фінансової підтримки у рамках програми «Підтримка управління земельними ресурсами в Україні», яка фінансується ЄС та Світовим Банком.

 

minagro.gov.ua