Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.06.2020

На Рівненщині працюють над створенням меблевого кластеру

Представники меблевого бізнесу з різних регіонів зібралися на стратегічній сесії у Рівному. Разом з керівництвом Рівненської ОДА працювали над створенням однойменного кластеру на Рівненщині.

Про це повідомляє пресслужба облдержадміністрації.

«Наш регіон може стати основою кластеру, що стане частиною технологічного хабу. Тут є сировина і підприємства цієї галузі. Вони можуть об’єднати зусилля, щоб стимулювати свій бізнес. Кластер стане комунікаційним майданчиком, на якому генеруватимуться рішення для підвищення конкурентноздатності на ринках. І влада теж може допомогти у цьому. Є дієві програми підтримки бізнесу від держави, а також в області. Разом з тим на Рівненщині створені рівні можливості для ведення бізнесу», – зазначив голова ОДА Віталій Коваль.

За словами голови Української Асоціації Меблевиків Володимира Патіса, у європейських країнах кластери працюють. Бізнеси об’єднуються та спільно напрацьовують ініціативи, що сприятимуть впровадженню інноваційних продуктів, розширенню ринків збуту, підвищенню компетентності працівників, співпраці з владою.

У результаті підприємства, що входять до кластеру, створюють сприятливі умови ведення бізнесу. Вони переходять від роботи на рівні «сировини» до виготовлення продукції з доданою вартість. Це робить галузь більш конкурентною та забезпечує їй активне просування на ринках.

Таку думку поділяє і Ольга Яловенко, його колега з асоціації, що приїхала на стратегічну сесію з Черкас: «Коли ми працюватимемо разом, то матимемо більший результат. Деякі підприємства налагоджують повний цикл виробництва і далі вони не ростуть».

За результатами сесії учасники напрацювали «дорожню карту» зі створення кластеру. Планується, що основними компонентами будуть: аналітика і продажі, розробка продуктів, оптимізація закупок, виробництво, кадри, інфраструктура, фінанси і податки.