Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.08.2022

На ринку зростають ціни на цибулю через її нестачу

Вартість ріпчастої цибулі в Україні вже в середньому в 4,6 рази вище, ніж в аналогічний період минулого року.

Зараз ріпчаста цибуля надходить у продаж за оптовими цінами 24-27 грн/кг, що в середньому на 10% дорожче, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Про це повідомили експерти аналітичної платформи EastFruit.

“На даний момент на ринку спостерігається скорочення пропозиції цибулі. Більшість українських виробників завершують реалізацію цибулі ранніх і середніх сортів, тоді як більш пізній лук масово почне надходити в продаж в середньому через 2 тижні. При цьому попит на цибулю утримується на досить високому рівні, що і дозволяє фермерам переглядати ціну на продукцію в бік підвищення”, – йдеться в повідомленні.

 

Як відзначили аналітики, на сьогоднішній день вартість ріпчастої цибулі в Україні вже в середньому в 4,6 рази вище, ніж в аналогічний період минулого року. Настільки істотну цінову різницю експерти проекту пояснюють скороченням виробничих площ під даною культурою і різким зниженням врожаю цибулі.

За словами самих виробників, в поточному сезоні у них виникають не тільки проблеми з врожайністю, але також і з якістю ріпчастої цибулі.

Як повідомляв УНІАН, в Україні в липні в річному вираженні, порівняно з липнем 2021 року, зросли ціни на низку продуктів, зокрема, ціни на овочі зросли майже на 102%.

 

www.unian.ua