Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.11.2022

На українському експортному ринку знизились індикативи фуражної кукурудзи

За підсумками минулого тижня на українському експортному ринку дещо знизились індикативи фуражної кукурудзи з поставкою на умовах FOB з глибоководних портів. Про це повідомили аналітики ІА «АПК-Інформ».

Так, індикативні ціни пропозиції фуражної кукурудзи з поставкою в листопаді з портів Чорного моря за тиждень знизились на $5-10/т, до $265-285/т FOB.

«Сформовані ціни на українське зерно роблять його доволі конкурентним на світовому ринку. Однак через невизначеність щодо подальшої роботи «зернового коридору», високі ставки фрахту та великі ризики воно не є затребуваним, імпортери нерідко наполягають на ще більшому дисконті, тому реальні пропозиції й надалі надходять за цінами нижче ринкових», — зауважила керівниця відділу зернових та олійних ринків ІА «АПК-Інформ» Анна Танська.

Водночас, за її словами, світові котирування встигли відреагувати на новини про «зернову угоду» стрибками вгору, а згодом — униз, при цьому локальний ринок залишався малочутливим до зовнішніх коливань.

«Лише найбільш ліквідний сектор кукурудзи зазнав цінових змін, адже вона залишається найбільш активною експортною культурою», — прокоментувала Анна Танська.

Однак, на думку експертки, цього було недостатньо для нівелювання впливу сезонного фактора та значних залишків зернової врожаю минулого року. До того ж попит імпортерів при експорті морем, як і раніше, був украй низьким, портові ємності — заповнені, а частина терміналів поновила свою роботу лише наприкінці тижня.

 

kurkul.com