Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.10.2020

На Вінниччині запустять потужне виробництво фруктових наповнювачів

Підприємство ТОВ «Фруктона-ВН», що на Вінниччині, найближчими днями запускає новостворене сучасне переробне виробництво, зокрема, фруктових наповнювачів. Продукцію «Фруктони» експортують і до країн Європи. Наприклад, у «Віденських штруделях» начинка – з вінницьких яблук. Про це повідомляє vinnitsa.info, пише agronews.ua.

“На сьогодні по Україні не вистачає переробних потужностей. Тому цей завод – це те місце, куди фермери можуть привезти свою продукцію на переробку. Ми надаємо лише послуги. Фермерські господарства та ті контракти, які вони виконують за рахунок продукції, – це і внутрішній ринок, це і експорт в країни Східної та Західної Європи. Ми просунулися далі і починаємо більш глибоку переробку. Це не тільки заморожування, це і новий цех фруктових наповнювачів, який буквально з дня на день запускатиметься», – розповів заступнику міністра директор ТОВ «Фруктона-ВН» Костянтин Кузьменко.

В основному галуззю овочівництва займаються південні регіони України, але з такими погодними умовами, які складаються і на теренах Вінницької області, вже можна говорити про зону північного степу. Відповідно, сільгоспвиробники, зокрема, фермерські господарства, які мають невеличкі земельні наділи, будуть орієнтуватися на галузь садівництва та овочівництва.

“А от такі переробні підприємства будуть давати змогу по більш вигідних і кращих цінах реалізовувати сільськогосподарську продукцію в індивідуальні господарства населення”, – зазначив очільник департаменту агропромислового розвитку та екології Вінницької ОДА Микола Ткачук.