Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.12.2019

На Волині презентовано за підтримки СБ та ЄС електронний реєстр фермерів

На Волині презентували пілотний проєкт «Державного аграрного реєстру», що реалізовуватиметься за підтримки Світового банку та проєкту ЄС «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні». 

Про це повідомляється на сайті департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА.

За словами радника міністра економіки, торгівлі та сільського господарства Романа Граба, у Волинській області проєкт стартуватиме у січні 2020 року та включатиме інформаційну кампанію, реєстрацію в громадах, оцінку програмного забезпечення й інформаційного менеджменту. А вже протягом березня-серпня наступного року проєкт набуде національного поширення.

Передбачається, що реєстр надаватиме агровиробникам:

  • спрощений доступ до державної підтримки;
  • можливість отримання з державних реєстрів інформацію про себе в «єдиному кабінеті» та можливість її відслідковувати;
  • покращення доступу до банківського кредитування та здешевлення фінансового ресурсу за рахунок наявності інформації про суб’єкта та оручення до державної програми кредитних гарантій;
  • отримання оперативної інформації про державну підтримку та інші аспекти аграрної політики;
  • у сервісі передбачені додаткові функції та сервіси послуг: зробити заявку на приїзд інспектора ДПСС, замовляти будь-які довідки та реєстри про себе, повідомляти Держгеокадастр чи будь-які інші реєстри про помилки.

Крім того, зазначається, що на першому етапі за допомогою реєстру буде надаватися інформація з Державного земельного кадастру, Реєстру юридичних і фізичних осіб підприємців, Реєстру речових прав, Реєстру тварин.

Реєстр працюватиме за принципом «єдиного вікна». Після реєстрації він надаватиме користувачу інформацію про нього з усіх державних реєстрів, в тому числі про земельні ділянки у власності та користуванні, зареєстровані тварини тощо.

Також частину інформації, яка відсутня в державних реєстрах аграрій зможе подавати особисто.