Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 02.12.2021

На виставці Export Gateway to Africa у Стамбулі вперше відкрився український стенд – МЗС

У Стамбулі на міжнародній виставці Export Gateway to Africa вперше відкрився український колективний стенд, присвячений аграрній та харчовій продукції.

 

На виставці Export Gateway to Africa у Стамбулі вперше відкрився український стенд - МЗС
Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ.

Сьогодні у Стамбулі відкрилася міжнародна виставка Export Gateway to Africa – масштабний захід для налагодження нових торговельних зв’язків між експортерами різноманітної продукції та африканським бізнесом.

За ініціативи Міністерства закордонних справ на виставці вперше представлений український колективний стенд, присвячений аграрній та харчовій продукції України, за участю 9 вітчизняних компаній (експортерів соняшникової олії, курячих яєць, молочної продукції, борошна, соусів, морозива тощо). Організацію стенду здійснює Рада експортерів та інвесторів при МЗС України за підтримки Генерального консульства України у Стамбулі та Центру міжнародної ділової співпраці Торгово-промислової палати України.

“Один із пріоритетів діяльності МЗС України – максимальне сприяння українським експортерам. Ми постійно шукаємо та створюємо додаткові можливості для вітчизняних виробників. Український стенд на Export Gateway to Africa популяризує нашу продукцію в африканських країнах без посередників, зміцнює імідж України як надійного постачальника і одного зі світових гарантів продовольчої безпеки”, – підкреслив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Міністр додав, що розвиток відносин з країнами Африки закріплений у Стратегії зовнішньополітичної діяльності України.

“Активна участь України в заході із великою кількістю представників африканського бізнесу – це конкретний приклад практичної реалізації цієї стратегії”, – зауважив Кулеба.

Рада експортерів та інвесторів при МЗС України (РЕІ) – майданчик, на якому МЗС акумулює інформацію про інвестиційні та торговельні можливості з усього світу, а також сприяє налагодженню ділових контактів між українськими експортерами та імпортерами за кордоном.

 

www.ukrinform.ua