Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.07.2021

Нафта дешевшає, але ціни – вищі за $70/барель

Ціни на нафту знизилися у п’ятницю, 23 липня, після впевненого підйому напередодні, підтримку котируванням надали очікування обмеженої пропозиції в умовах відновлення попиту.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $73,55 за барель, що на $0,24 (0,33%) нижче за ціну на час закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,23 (0,32%) – до $71,68 за барель. Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $73,79 та $71,91 відповідно.

Ф’ючерси на нафту Brent і WTI залишаються вищими за позначку в $70/баррель, а в тижневій ретроспективі ціни практично не змінилися.

Впровадження вакцин проти COVID-19, що дозволило відновити економіку, сприяло зростанню нафти у 2021 році, оскільки попит на пальне збільшився й виснажив надлишкову пропозицію, що накопичилася під час пандемії. Однак поява та поширення варіанту COVID-19 Delta сповільнила це ралі, оскільки деякі країни знову запроваджують обмежувальні заходи для стримування поширення коронавірусу.

За словами директора Центру з контролю та профілактики захворювань Рошель Валенські, США «переживають черговий поворотний момент» у зв’язку з пандемією. В країні швидко зростає кількість випадків COVID-19, особливо серед нещеплених груп населення.

“Ми як і раніше очікуємо, що ціни на нафту зростатимуть у другому півріччі, оскільки попит на нафту зростатиме швидше за поставки”, – вважає аналітик Commonwealth Bank Вівек Дхар. Банк прогнозує підйом котирувань Brent у четвертому кварталі до $85 за барель.

ukrinform.ua