Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.02.2022

Нафта дешевшає на даних про інфляцію в США

Ціни на нафту знизилися в п’ятницю, 11 лютого, після публікації даних про інфляцію в США, що посилило побоювання з приводу агресивного підвищення відсоткових ставок ФРС.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $90,94 (-0,49%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $89,58 (-0,33%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $91,41 і $89,88 відповідно.

Інфляція в США в січні прискорилася до рекорду за 40 років – 7,5% – і спровокувала зростання очікувань сильнішого посилення кредитно-грошової політики ФРС.

«Учорашній показник інфляції, ймовірно, чинить великий тиск на ФРС США для того, щоб вона діяла агресивніше з підвищенням ставок. Це очікування тисне на нафту та інші види сировини. Крім того, іранські ядерні переговори, схоже, просуваються вперед, і це є ще одним фактором, який стримує зростання цін», – сказав Уоррен Паттерсон, голова відділу досліджень сировинних товарів ING.

Інвестори стежать за непрямими переговорами між США та Іраном щодо відновлення ядерної угоди, які відновилися цього тижня після 10-денної перерви. Угода може призвести до скасування санкцій щодо іранської нафтової галузі та послабити глобальні проблеми з постачанням.

Прессекретар Білого дому Джен Псакі заявила, що переговори «сягнули термінової точки» і що «угода, яка вирішує основні проблеми всіх сторін, не за горами».

 

www.ukrinform.ua