Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.05.2023

Нафта дешевшає на тлі даних Міненерго США про зростання запасів

Ціни на нафту опускаються у четвер, 18 травня, після впевненого підйому за підсумками попередньої сесії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість липневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $76,73 за барель, що на $0,23 (0,3%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У середу ці контракти здорожчали на $2,05 (2,7%), до $76,96 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,23 (0,32%), до $72,6 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів зросла на $1,97 (2,8%), до $72,83 за барель.

Проте стримуючим чинником для ринку стали дані Міністерства енергетики США, які показали зростання запасів нафти в країні за підсумками другого тижня поспіль.

Комерційні запаси в Штатах минулого тижня збільшилися на 5,04 млн барелів, рекордними темпами за 12 тижнів. Аналітики очікували зниження показника на 2 млн барелів.

Товарні резерви бензину знизилися на 1,38 млн барелів, дистилятів – зросли на 80 тис. барелів. Експерти прогнозували скорочення на 2 млн барелів і 1,5 млн барелів відповідно.

Підтримку ринку в середу надали заяви президента США Джо Байдена, який знову висловив оптимізм щодо перемовин щодо стелі держборгу країни, зазначає Market Watch.

«Я впевнений, що ми матимемо угоду, і США не оголосять дефолту», – заявив Байден, виступаючи в Білому домі.

«Надії інвесторів на те, що проблему ліміту держборгу США буде незабаром розв’язано, збільшуються. Заява Байдена спричинила зростання апетиту до ризику на світових ринках, зокрема на нафтовому», – зазначає аналітик StoneX Фавад Разакзада.

 

www.ukrinform.ua