Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 05.06.2019

Нафта дешевшає на тлі побоювань уповільнення світового попиту

Ціни на нафту знижуються в середу на тлі побоювань інвесторів з приводу уповільнення світового попиту. Ринок мав надію на дані про скорочення комерційних запасів нафти у Сполучених Штатах, але ці надії не виправдалися.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля серпневої нафти Brent знизилася 61,53 USD (-0,71%). Барель липневої нафти WTI зменшився до 52,96 USD (-0,97%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні 61,97 USD і 53,48 USD відповідно.

Комерційні запаси нафти у США несподівано зросли за підсумками минулого тижня на 3,5 млн бар. при прогнозному зниженні на 0,849 млн бар. Про це свідчать дані Американського інституту нафти (API). Офіційні дані Управління енергетичної інформації США (EIA) мають бути опубліковані 5 червня до 17:30 за Києвом.

«Це була дуже ведмежа цифра. Якщо вона буде підтверджена EIA, по цінах буде завдано потужного удару», – сказав Стівен Іннес, керуючий партнер SPI Asset Management у Бангкоку.

Ринок нафти підірвано побоюваннями з приводу сповільнення зростання світової економіки через торговельну війну США і Китаю і погрози президента Дональда Трампа підвищити тарифи на імпорт товарів з Мексики, яка є найбільшим постачальником нафти на американські НПЗ.

Щоб запобігти перевиробництву і підтримати ринок, Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) разом із союзниками з початку року скорочує постачання сировини на світові ринки. Наприкінці цього місяця або на початку липня картель планує прийняти рішення про пролонгацію угоди ОПЕК +.

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 61,56 USD за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,48 USD за барель, що на 49 центів нижче рівня закриття торгів (61,97 USD).