Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 30.09.2019

Нафта дешевшає на тлі повідомлень про припинення вогню в Ємені

Ціни на нафту незначно знижуються на початку тижня на фоні новин  про ймовірне ослаблення політичної напруженості на Близькому Сході.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Листопадові ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures подешевшали на 0,19 (0,31%) USD – до 61,72 USD за барель. У п’ятницю їх ціна впала на 0,83 USD (1,32%), склавши на закриття 61,91 USD за барель.

Котирування ф’ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) опустилися на 0,08 USD (0,14%) – до 55,83 USD за барель. За підсумками попередньої сесії їхня ціна зменшилася на 0,50 USD (0,89%), закрившись на позначці 55,91 USD за барель.

За минулий тиждень Brent подешевшала на 3,7%, WTI – на 3,8%. Тим часом, з початку поточного місяця підйом котирувань становить відповідно 2,5% і 1,7%.

Влада Саудівської Аравії у відповідь на мирні ініціативи єменських повстанців-хуситів дала добро на встановлення режиму припинення вогню в деяких районах Ємену, повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на джерела. При цьому, за їхніми даними, у разі успіху цих починань Саудівська Аравія буде орієнтуватися на поширення режиму припинення вогню і на інші частини Ємену.

Ці новини вказують на ймовірність ослаблення політичної напруженості на Близькому Сході, що знижує ризики для нафтового ринку з боку можливих перебоїв з поставками сировини з цього регіону, зазначають експерти.

Водночас нафтосервісна компанія Baker Hughes повідомила про скорочення числа діючих в США нафтогазовидобувних установок за минулий тиждень до мінімального рівня з квітня 2017 року – 860. У тому числі кількість нафтових бурових скорочується шостий тиждень поспіль – на 6, до 713.

Ціна нафтових контрактів на найближчий місяць на Шанхайській міжнародній енергетичній біржі (INE) у понеділок практично не змінилася – 449 юанів за барель. За підсумками минулого тижня вона впала на 3,3%.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 61,02 USD за барель. На відкритті Brent торгувалася по 61,38 USD за барель, що на 34 cent вище за рівень закриття торгів (61,04 USD).