Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 17.02.2022

Нафта дешевшає на тлі прогресу у переговорах США та Ірану

Ціни на нафту знизилися в четвер, 17 лютого, на повідомленнях, що угоду між США та Іраном може бути укладено незабаром, яка поверне іранську нафту на світовий ринок.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $93,72 (-1,15%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $92,59 (-1,14%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $94,61 і $93,66 відповідно.

Головний переговорник з боку Тегерана Алі Багері Кані написав напередодні у Твіттері, що у переговорах щодо ядерної програми Ірану сторони “ближчі до угоди, ніж будь-коли”.

“Позитивний рух переговорів США та Ірану дещо заспокоює нафтовий ринок. Хоча угоди поки що немає, ціни опускаються на новинах про прогрес у переговорах та очікуваннях, що це дозволить повернути на ринок нафту в обсязі до 900 тис. барелів на добу до грудня”, – зазначає старший віцепрезидент Rystad Energy Клаудіо Галімберті.

Як повідомляв enkorr, Іран уже перекачав сиру нафту до танкерів в очікуванні відновлення експорту. Запаси сировини у плавучих сховищах Ірану зросли з 63 млн бар. на початку грудня 2021 р. до 87 млн ​​бар. у лютому 2022 р.

До запровадження американських санкцій у 2018 р. Ісламська Республіка експортувала 2,8 млн бар. сирої нафти на добу. У 2020 р. показник упав до 100 тис. бар./доб. (б/д).

Реальний експорт нафти Ірану нині становить у середньому близько 600–700 тис. б/д, вважають аналітики компанії Kpler.

Напередодні ціни на нафту зросли на тлі наявних побоювань щодо можливої ​​ескалації конфлікту навколо України, попри дані Міненерго США, які показали несподіване зростання запасів у Штатах.

Резерви нафти у США за тиждень, що закінчився 11 лютого, зросли на 1,12 млн бар., тоді як аналітики в середньому очікували скорочення запасів на 2,17 млн ​​бар.

 

www.ukrinform.ua