Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 13.01.2022

Нафта дешевшає після досягнення двомісячного максимуму

Ціни на нафту знизилися у четвер, 13 січня, після досягнення свого 2-місячного максимуму напередодні на даних про скорочення запасів у США.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent станом на 9:15 за київським часом сягнула $84,26 (-0,48%). Барель лютневої нафти WTI торгувався за $82,23 (-0,50%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $84,67 і $82,64 відповідно.

Управління енергетичної інформації (EIA) США повідомило в середу, що комерційні запаси нафти в країні скоротилися минулого тижня на 4,55 млн барелів – до 413,3 млн бар. – мінімального рівня з 2018 року. Експерти здебільшого очікували зменшення резервів на 1,85 млн бар.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, зменшилися на 2,5 млн бар., у стратегічному нафтовому резерві (SPR) – на 300 тис. бар.

Видобуток нафти у США минулого тижня скоротився на 100 тисяч барелів на добу (б/д) – до 11,7 млн ​​б/д.

Очільник Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль заявив у середу, що глобальний попит на нафту виявився вищим, ніж очікувалося, оскільки поширення нового штаму COVID-19 Омікрон не спричинило суттєвого обмеження економічної активності.

“Настрій нафтового ринку в цілому залишається конструктивним. Перебої в поставках, невизначеність щодо вільних потужностей країн ОПЕК, а також послаблення побоювань, пов’язаних із наслідками Омікрону, підтримують нафтовий ринок. Доповідь Міненерго США дала йому додатковий поштовх”, – зазначає аналітик сировинного сектора ING Groep NV Воррен Паттерсон.

 

www.ukrinform.ua