Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 21.11.2022

Нафта дешевшає після різкого падіння цін до мінімумів вересня

Ціни на нафту знижуються в понеділок, 21 листопада, після різкого падіння за підсумками минулого тижня, викликаного побоюваннями з приводу китайської економіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість січневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $86,65 за барель, що на $0,97 (1,11%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів минулої п’ятниці ці контракти подешевшали на $2,16 (2,4%), до $87,62 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить $79,34 за барель, що на $0,77 (0,96%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. За підсумками минулої сесії контракт упав у ціні на $1,56 (1,9%), до $80,08 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent знизилася в ціні на 8,7%, WTI – на 10%. Обидва контракти завершили торги на мінімумах з кінця вересня.

Головним негативним фактором для нафтових котирувань минулого тижня стали побоювання щодо попиту на пальне, особливо в Китаї.

Держрада КНР попередила про ризики «безвідповідального послаблення» заходів протидії коронавірусу, повідомила South China Morning Post. За останні два тижні кількість нових випадків зараження COVID-19, що щодня фіксуються, в Китаї зросла в сім разів, написала WSJ.

Трейдери також намагаються оцінити, скільки сировини піде з ринку після набуття чинності європейського ембарго на постачання російської нафти 5 грудня.

«Без сумніву, ринок стежитиме за даними про постачання нафти з країн ОПЕК+ найближчими тижнями, оскільки поки що неясно, наскільки насправді знизиться видобуток після оголошеного скорочення на 2 млн барелів на добу», – написала Барбара Ламбрехт із Commerzbank.

Тим часом кількість діючих нафтових бурових установок в США минулого тижня збільшилася на 1 одиницю і склала 623, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes. Показник зріс за підсумками третього тижня поспіль.

 

www.ukrinform.ua