Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 23.02.2022

Нафта дешевшає після стрибка до 7-річного максимуму напередодні

Ціни на нафту знизилися в середу, 23 лютого, після стрибка до 7-річного максимуму на попередній сесії через побоювання, що санкції проти РФ за введення військ на схід України можуть вплинути на постачання енергоносіїв.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля травневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $93,63 (-0,23%). Барель квітневої нафти WTI торгувався за $91,75 (-0,17%). Попередні торги з еталонів завершилися на рівні $93,85 і $91,91 відповідно.

Ціни підскочили у вівторок через побоювання, що західні санкції проти РФ за введення військ в ОРДЛО можуть вдарити по постачаннях енергоносіїв. Проте Сполучені Штати дали зрозуміти, що це не вплине на експорт енергоресурсів.

“Санкції, що вводяться сьогодні, а також можуть бути введені в найближчому майбутньому, не націлені і не будуть націлені на потоки нафти й газу”, – заявив журналістам високопосадовець Держдепартаменту США пізно ввечері у вівторок.

Санкції, введені Сполученими Штатами, Європейським Союзом, Великобританією, Австралією, Канадою та Японією у вівторок, були зосереджені на російських банках та елітах, у той час як Німеччина зупинила проєкт великого газопроводу з РФ у відповідь на одну з найсерйозніших криз безпеки в Європі за останні десятиліття.

Стабілізація цін також була викликана можливим поверненням на ринок понад 1 млн бар. іранської нафти на добу. Дипломати заявили, що Іран та світові держави близькі до досягнення угоди про обмеження ядерної програми Тегерана.

 

www.ukrinform.ua