Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.04.2023

Нафта дешевшає після стрибка цін минулого тижня

Ціни на нафту знижуються у понеділок, 10 квітня, після стрибка минулого тижня услід за рішенням низки країн ОПЕК+, включаючи Саудівську Аравію, про додаткове скорочення видобутку. У п’ятницю біржі США і Європи було закрито у зв’язку з великодніми святами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $85 за барель, що на $0,12 (0,14%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здорожчали на $0,13 (0,2%) до $85,12 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,09 (0,11%), до $80,61 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів збільшилася на $0,09 (0,1%), до $80,7 за барель.

За підсумками короткого тижня Brent здорожчала на 6,6%, WTI – майже на 6,7%. У п’ятницю біржі США і Європи було закрито у зв’язку з великодніми святами.

Увагу ринку цього тижня спрямовано на щомісячні огляди ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) з нафтового ринку, а також дані Міністерства енергетики США про запаси енергоносіїв у країні.

Минулого тижня Міненерго США повідомило про зниження запасів як нафти, так і бензину, а також дистилятів у Штатах.

«Економічні статдані будуть ключовими для нафтового ринку цього тижня», – зазначає аналітик Saxo Capital Markets Pte Чару Чанана.

Нещодавнє рішення про скорочення видобутку низкою країн ОПЕК+ «було частково призначено для того, щоб видавити «коротких» продавців з нафтового ринку, і ціни на нафту тепер, можливо, краще відображатимуть фундаментальні для ринку чинники», наводить слова експерта агентство Bloomberg.

 

www.ukrinform.ua