Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 16.01.2023

Нафта дешевшає після зростання цін минулого тижня

Ціни на нафту знижуються у понеділок, 16 січня, після суттєвого зростання за підсумками минулого тижня, викликаного оптимізмом щодо впливу скасування коронавірусних обмежень у Китаї на попит на паливо в країні та світі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість березневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $84,66 за барель, що на $0,62 (0,73%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів минулої п’ятниці ці контракти здорожчали на $1,25 (1,5%), до $85,28 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить $79,35 за барель, що на $0,51 (0,64%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. За підсумками минулої сесії ціна на контракт підвищилась на $1,47 (1,9%), до $79,86 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent зросла у ціні на 8,3%, WTI – на 8,5%. Обидва контракти завершили торги на максимумах з початку року.

Відкриття китайської економіки «стало найважливішим чинником зростання цін на нафту минулого тижня», а дані про зниження інфляції в США також додали інвесторам оптимізму щодо американської економіки, зазначив президент Strategic Energy & Economic Research Майкл Лінч.

Крім того, ціни підтримали ослаблення долара, додав експерт.

Цього тижня увагу трейдера буде сфокусовано на щомісячних звітах ОПЕК і Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), які буде оприлюднено у вівторок і середу відповідно, зазначає Trading Econimics.

Тим часом кількість нафтових бурових установок, що діють, в США минулого тижня збільшилася на 5 одиниць і склала 623, повідомила нафтосервісна компанія Baker Hughes. Кількість газових установок скоротилася на дві – до 150.

 

www.ukrinform.ua