Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 24.10.2022

Нафта дешевшає після зростання за підсумками минулого тижня

Ціни на нафту знижуються у понеділок, 24 жовтня, попри зростання попиту на енергоресурси у Китаї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість грудневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $92,87 за барель, що на $0,63 (0,67%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п’ятницю ці контракти здорожчали на $1,12 (1,2%), до $93,5 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на грудень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,6 (0,71%), до $84,45 за барель. На час закриття попередніх торгів вартість цих контрактів збільшилася на $0,54 (0,6%), до $85,05 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent здорожчала на 2%, WTI – на 0,5%.

Тиск на ринок продовжує чинити зміцнення долара, а також побоювання щодо спаду у світовій економіці внаслідок швидкого посилення грошово-кредитної політики світовими центробанками, зазначає агентство Bloomberg.

«Висока волатильність нафтового ринку зберігатиметься, оскільки ми бачимо як ризики рецесії, так і можливість виникнення дефіциту пропозиції», – зазначає аналітик Zhaojin Futures Co. Гао Цзянь.

Статдані з економіки КНР, опубліковані в понеділок, показали більш значне, ніж очікувалося, зростання ВВП країни в третьому кварталі. Показник збільшився на 3,9% у річному вираженні після підвищення на 0,4% у попередньому кварталі. Консенсус-прогноз експертів, опитаних Trading Economics, передбачав зростання на 3,4%.

Темпи збільшення китайського експорту у вересні сповільнилися до 5,7% з 7,1% у серпні, зростання імпорту склало 0,3%, як і місяцем раніше.

Імпорт нафти Китаєм при цьому збільшився до 9,83 млн барелів на добу, максимуму з травня, свідчать підрахунки Bloomberg, засновані на даних Головного митного управління КНР.

 

www.ukrinform.ua