Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 18.02.2022

Нафта дешевшає в очікуванні повернення Ірану на ринок

Ціни на нафту знижуються в п’ятницю, 18 лютого, після різкого падіння напередодні, перспектива повернення на ринок іранської нафти переважила геополітичні ризики.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent на 9:15 за Києвом становила $92,4 (-0,61%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $91,14 (-0,68%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $92,97 та $91,76 відповідно.

Обидва еталонні контракти рухаються до першого зниження за дев’ять тижнів на тлі повідомлень про підготовку угоди з відновлення ядерної угоди Ірану зі світовими державами. Дипломати заявили, що в проєкті угоди викладено послідовність кроків, які зрештою приведуть до скасування нафтових санкцій. Це поверне на ринок близько 1 млн барелів нафти на добу, але строки повернення поки що не означено.

“Знижувальний тиск на нафту через перспективу угоди, ймовірно, збережеться… якщо тільки сторони не закінчать останній раунд переговорів, не знайшовши виходу з глухого кута. Премія за страх перед новим вторгненням РФ в Україну стосовно сирої нафти починає знижуватися”, — написала в аналітичній записці Вандана Гарі, засновник постачальника послуг із аналізу ринку нафти Vanda Insights.

Президент США Джо Байден у п’ятницю проведе телефонну розмову щодо української кризи з лідерами Канади, Франції, Німеччини, Італії, Польщі, Румунії, Великої Британії, Європейського Союзу та НАТО, повідомила канцелярія прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо.

 

www.ukrinform.ua