Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 14.04.2021

Нафта дорожчає через дані про скорочення запасів у США

Ціни на нафту зросли в середу, 14 квітня, на даних Американського інституту нафти (API) про скорочення більше, ніж очікувалося, запасів у США, а також прогнозу ОПЕК про підвищення попиту на поточний рік.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість червневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $64,13 за барель, що на $0,46 (0,72%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,45 (0,75%) до $60,63 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $63,67 і $60,18 відповідно.

За оцінками API, запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 9 квітня, скоротилися на 3,61 млн барелів. Тижнем раніше зниження становило 2,62 млн барелів.

Підтримку ринку також надають оптимістичні очікування ОПЕК щодо перспектив попиту на нафту. Напередодні Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) скоригувала свій прогноз зростання світового попиту на нафту в цьому році в бік збільшення. Наразі у картелі очікують зростання попиту на 5,95 млн бар./добу. (б/д), що на 70 тис. б/д більше, ніж минулого місяця. ОПЕК покладається на те, що пандемія вщухне, а обмеження на поїздки будуть ослаблені.

«Це був довгоочікуваний прогноз ринку, який був занепокоєний з приводу впливу пандемії на попит, що триває наразі», – наголошують аналітики ANZ Research.

Ознаки сильного економічного відновлення в Китаї й Сполучених Штатах підтримали недавнє зростання цін на нафту, але побоювання з приводу призупинення розгортання вакцини в усьому світі і стрімкого зростання кількості випадків зараження COVID-19 в Індії і Бразилії обмежують зростання.

 

www.ukrinform.ua