Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 11.01.2022

Нафта дорожчає через дефіцит пропозиції

Ціни на нафту зросли у вівторок, 11 січня, після зниження напередодні, оскільки деякі виробники нафти не в змозі наростити видобуток до рівнів, які відповідають лютневим квотам групи ОПЕК+.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent станом на 9:15 за київським часом сягнула $81,2 (+0,41%). Барель лютневої нафти WTI торгувався за $78,7 (+0,6%). Попередні торги за еталонами завершилися на рівні $80,87 і $78,23 відповідно.

Збільшення поставок ОПЕК нижче дозволеного рівня у межах пакту ОПЕК+, оскільки деякі країни, зокрема Нігерія, не в змозі виробляти узгоджені обсяги.

Лівія, на яку не поширюються обмеження поставок ОПЕК, постраждала від робіт з технічного обслуговування трубопроводів та перебоїв у роботі нафтових родовищ. Проте 10 січня відновився видобуток на нафтовому родовищі Ель-Філ, призупинений минулого місяця групою озброєних осіб.

«Фундаментальні показники для сирої нафти залишаються оптимістичними, особливо якщо ОПЕК продовжить боротьбу за виконання своєї квоти у межах щомісячного збільшення у 400 тис. бар./добу відповідно до посилення попиту», – наголосив аналітик OANDA Крейг Ерлам.

Нещодавнє зниження цін на нафту стало причиною побоювань щодо стрімкого зростання кількості випадків COVID-19 у всьому світі, що може призвести до зниження попиту на пальне.

 

www.ukrinform.ua