Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 10.01.2022

Нафта дорожчає через перебої постачання з Казахстану та Лівії

Ціни на нафту незначно збільшилися у понеділок, 10 січня, на тлі перебоїв із поставками в Казахстані та Лівії, а також побоюваннями зі швидким глобальним зростанням заражень Ковід-Омікрон.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля березневої нафти Brent до 9:15 за Києвом становила $81,86 (+0,13%). Барель лютневої нафти WTI торгувався $79,03 (+0,16%). Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $81,75 і $78,9 відповідно.

Ціни на нафту зросли на 5% минулого тижня після того, як протести в Казахстані порушили роботу залізничних колій та завдали збитків видобутку на найбільшому родовищі країни Тенгіз.

Найбільше нафтове підприємство Казахстану «Тенгізшевройл» (ТШО) поступово збільшує видобуток, щоб досягти нормальних показників на родовищі Тенгіз після протестів, що відбулися в останні дні, повідомив у неділю оператор Chevron.

Тим часом видобуток у Лівії, який скоротився минулого тижня через закриття ключового нафтопроводу на сході країни, відновлюється. Після завершення робіт на нафтопроводі виробництво зросло на 900 тис. б/д.

Нафта також дістала підтримку від світового попиту, що зростає, і більш низьких, ніж очікувалося, додаткових поставок з боку групи ОПЕК+. Видобуток ОПЕК у грудні зріс лише на 70 тис. б/д порівняно з попереднім місяцем проти збільшення на 253 тис. б/д, дозволеного в рамках угоди ОПЕК+.

За тиждень, що завершився 7 січня, кількість нафтових і газових бурових установок у США, що є раннім індикатором майбутнього видобутку, зросла на дві одиниці — до 588 од. Це є найвищим показником з квітня 2020 р., йдеться в останній доповіді нафтосервісної компанії Hughes Co.

Тим часом у всьому світі уряди ввели додаткові обмеження, спрямовані на обмеження поширення дуже заразного варіанта Ковід-Омікрон.

 

www.ukrinform.ua