Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 28.07.2021

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США

Ціни на нафту зросли в середу, 28 липня, на даних Американського інституту нафти (API), що показали зниження запасів у США минулого тижня.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $74,8 за барель, що на $0,32 (0,43%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на WTI на вересень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,39 (0,54%) – до $72,04 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $74,48 і $71,65 відповідно.

За даними API, резерви сировини у Штатах за тиждень, що завершився 23 липня, скоротилися на 4,728 млн барелів. Зниження запасів буде відзначено за підсумками дев’ятого з останніх десяти тижнів, якщо офіційна доповідь Міненерго США підтвердить дані API.

Аналітики, опитані S&P Global Platts, в середньому очікують, що скорочення резервів нафти у країні минулого тижня склало 2,5 млн барелів, запасів бензину – 1,3 млн барелів, дистилятів – 1,6 млн барелів.

Експерти вважають, що глобальні запаси нафти будуть скорочуватися протягом решти поточного року на тлі відновлення економік країн, які є великими споживачами енергоносіїв, від наслідків пандемії. При цьому фахівці попереджають, що швидке поширення нового штаму COVID-19 Delta буде обмежувати попит у короткостроковій перспективі.

ukrinform.ua