Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 06.02.2023

Нафта дорожчає на тлі повільнішого зростання великих економік та відновлення попиту в Китаї

Ціни на нафту в понеділок, 6 лютого, піднялися після падіння на 8% минулого тижня, оскільки побоювання, що повільніше зростання у великих економіках може обмежити споживання палива, переважило ознаки відновлення попиту в Китаї – найбільшому світовому імпортері нафти.

Про це повідомляє Reuters.

Ф’ючерси на нафту марки Brent виросли на 32 центи, або 0,4%, до 80,26 дол за барель о 07:00 за Гринвічем.

Ф’ючерси на американську West Texas Intermediate (WTI) піднялися на 22 центи, або 0,3%, до 73,61 дол за барель.

Минулої п’ятниці WTI і Brent впали на 3% після того, як дані про робочі місця в США викликали занепокоєння щодо того, що Федеральна резервна система продовжить підвищувати процентні ставки, що, у свою чергу, підвищило долар. Зміцнення долара зазвичай знижує попит на нафту, деноміновану в доларах, з боку покупців, які платять іншими валютами.

У неділю виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль підкреслив, що відновлення Китаю залишається ключовим фактором зростання цін на нафту.

МЕА очікує, що половина світового зростання попиту на нафту в цьому році припадатиме на Китай, де, за словами Бірола, зростає попит на авіаційне паливо.

Він додав, що залежно від того, наскільки сильним буде це відновлення, ОПЕК+, можливо, доведеться переглянути своє рішення скоротити видобуток на 2 мільйони барелів на день до 2023 року.

Однак вищі процентні ставки стримують подальше зростання цін, оскільки вони, ймовірно, обмежать економічне зростання та зростання попиту на паливо.

 

www.epravda.com.ua