Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 09.09.2021

Нафта дорожчає на тлі зниження запасів у США

Ціни на нафту у четвер, 9 вересня, підвищилися через зниження запасів у США і відкладання відновлення видобутку в Мексиканській затоці після урагану «Іда».

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість ф’ючерсів станом на листопад на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $72,66 за барель, що на $0,06 (0,08%) вище за ціну станом на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на WTI станом на листопад на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX підвищилася на $0,01 (0,01%) – до $69,31 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $72,6 і $69,3 відповідно.

Дані Американського інституту нафти (API), опубліковані в середу, продемонстрували менш значне, ніж очікувалося, скорочення запасів нафти в США минулого тижня. За оцінками API, запаси знизилися на 2,882 млн барелів після падіння на 4,045 млн бар. тижнем раніше. Експерти прогнозували скорочення запасів на 3,832 млн бар.

Наразі відновлено роботу лише близько 20% видобувних потужностей, призупинених через вирування стихії в американській частині Мексиканської затоки. Таким чином, відновлення відбувається навіть повільніше, ніж опісля найбільш руйнівного в історії США урагану «Катріна».

У середу ціни на нафту були підтримані протестами нафтовиків, які заблокували експорт сировини у лівійських портах Ес-Сідер і Рас-Лануф.

 

www.ukrinform.ua