Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 20.07.2021

Нафта дорожчає після обвалу напередодні більш як на 6%

Ціни на нафту підвищуються у вівторок, 20 липня, після обвалу напередодні більш як на 6% на тлі угоди ОПЕК+, що викликала стурбованість з приводу надлишку сировини у зв’язку з новою хвилею пандемії COVID-19 у багатьох країнах.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість вересневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $68,8 за барель, що на $0,18 (0,26%) вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф’ючерсів на WTI на серпень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX зросла на $0,57 (0,79%) – до $66,52 за барель. Попередні торги за стандартами завершилися на рівні $68,62 і $66,42 відповідно.

Падіння котирувань Brent у понеділок стало максимальним з березня, WTI – з вересня минулого року.

Швидке поширення нового штаму коронавірусу “дельта” сприяло збільшенню захворюваності в багатьох регіонах світу – від Азії до Європи, і експерти побоюються введення нових карантинних заходів, що може обмежити попит на нафту.

Так, США вже рекомендували своїм громадянам не відвідувати Велику Британію і Індонезію, де захворюваність на COVID-19 зросла.

Угода ОПЕК+ продовжується з травня 2022 року до кінця 2022 року. З серпня країни ОПЕК+ починають нарощувати видобуток на 400 тисяч б/д на місяць до повного згортання скорочень (на сьогодні вони становлять 5,8 млн б/д від рівня жовтня 2018 року, у РФ і Саудівській Аравії окремі референтні бази).

ukrinform.ua