Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 19.05.2023

Нафта дорожчає після падіння цін напередодні

Ціни на нафту зростають у п’ятницю, 19 травня, після зниження напередодні, інвестори продовжують оцінювати економічні перспективи США й Китаю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє enkorr.

Вартість липневих ф’ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $76,53 за барель, що на $0,67 (0,88%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. У четвер ці контракти здешевшали на $1,1 (1,4%), до $75,86 за барель.

Ціна ф’ючерсів на нафту WTI на червень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) піднялася на $0,56 (0,78%), до $72,42 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість контрактів опустилася на $0,97 (1,3%), до $71,86 за барель.

За останні місяці стало зрозуміло, що тренди на нафтовому ринку зумовлені радше побоюваннями щодо попиту, ніж щодо пропозиції, сказав в інтерв’ю MarketWatch головний ринковий стратег SIA Wealth Management Колін Чешинський.

«Останніми днями побоювання щодо банків поступилися місцем занепокоєнню щодо стелі держборгу (США – ред.), – пояснив Чешинський. – Наближення до досягнення домовленості, спрямованої на уникнення дефолту за американським боргом, надало підтримку ринкам акцій і, зважаючи на все, надає деяку підтримку і ринку нафти».

Американський президент Джо Байден, виступаючи раніше у Білому домі, заявив про впевненість у тому, що «у нас буде угода, і США не оголосять дефолт».

 

www.ukrinform.ua