Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою

Бізнес-плани для перспективного та стабільного бізнесу.               14 червня 2021 року підписано меморандум про співробітництво між ДП “Держзовнішінформ” та Держмитслужбою
Опубліковано 22.02.2022

Нафта дорожчає після рішення відправити російські війська до ОРДЛО

Ціни на нафту підскочили на більш ніж 2% у вівторок, 22 лютого, через побоювання про перебої з постачанням на тлі ескалації напруженості у відносинах між Україною та РФ після того, як Москва вирішила направити свої війська до ОРДЛО.

Як повідомляє Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість бареля квітневої нафти Brent станом на 9:15 за київським часом досягла $94,88 (+2,03%). Барель березневої нафти WTI торгувався за $93,42 (+3,56%). За попередню сесію Brent подорожчала на 2% – до $95,39 за барель. За попередню сесію у п’ятницю контракт подешевшав на 0,8%, у понеділок торги WTI не проводились через свято у США. Термін дії березневих контрактів на WTI спливає із закриттям ринку у вівторок.

Дії Москви призвели до міжнародного осуду, і офіційні особи США заявили, що Вашингтон за погодженням із союзниками планує оголосити про нові санкції проти РФ.

Президент США Джо Байден видав указ про припинення ділової активності США в регіонах, що відкололися, і заборону на імпорт усіх товарів із цих регіонів.

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що Росія зірвала мирні переговори, і виключив територіальні поступки.

Аналітики стверджують, що найскладніше питання, що загрожує нафтовому ринку, полягає в тому, чи буде порушено експорт російських енергоносіїв, якщо Москва продовжить повномасштабне вторгнення в Україну, а західні уряди запровадять санкції проти російських фінансових установ.

 

www.ukrinform.ua